Volonterski centar VolontirAJMO

Volonterski centar VolontirAJMO

Opći cilj projekta: sustavno praćenje, razvoj i promoviranje volonterstva i lokalnog volonterskog centra, razvoj civilnoga društva te društveni razvoj u Krapinsko-zagorskoj županiji i lokalnim zajednicama aktivirajući potencijale volonterstva.

Projekt provodi Mreža udruga Zagor

Partnerske organizacije: Grad Zabok, Općina Konjščina, Općina Tuhelj, Općina Kumrovec, Općina Zagorska Sela, Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskog Zabok, Osnovna škola Josipa Broza Kumrovec, Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj, Srednja škola Konjščina, Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Centar za socijalnu skrb Zabok, Lokalna akcijska grupa Zagorje Sutla, Krapinsko-zagorska županija.

Opći cilj projekta: sustavno praćenje, razvoj i promoviranje volonterstva i lokalnog volonterskog centra, razvoj civilnoga društva te društveni razvoj u Krapinsko-zagorskoj županiji i lokalnim zajednicama aktivirajući potencijale volonterstva.

Ukupna godišnja vrijednost projekta: 101.400,00 HRK (od čega 100.000,00 HRK financirano od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a 1.400,00 HRK financirano od strane Lokalne akcijske grupe Zagorje- Sutla).

Razdoblje provedbe programa: 1.1.2021. - 31.12.2022.

Kratak opis projekta:

Projekt predstavlja sustavnu i kontinuiranu nadogradnju postojećeg rada volonterskog centra i volonterskog servisa te omogućuje daljnju razmjenu informacija o ponudi i potražnji volonterskog rada (kroz održavanje aplikacije volonterskog servisa dostupne na www.volontirajmo.zagor.info). Provest će se edukacijski programi za volontere/ke i organizatore volontiranja, s osobitim naglaskom na odgojno-obrazovne ustanove (osnovne i srednje škole). Kroz edukacijske programe kreirat će se planovi volonterskih akcija koje će sami volonteri/ke uz podršku koordinatora volontera i provesti. U suradnji s osnovnom školom pružit će se pomoć u učenju za učenike/ce iz socijalno i materijalno ugroženih obitelji. Sa stožerima civilne zaštite surađivat će na aktivnostima usmjerenim ublažavanju posljedica pandemije koronavirusom COVID 19 i drugih izvanrednih događaja. Pružit će se potpora Krapinsko-zagorskoj županiji u dodjeli priznanja „Volonter/ka godine“ i „Volonterska akcija godine“. U okviru manifestacije „Hrvatska volontira“ lokalni i međunarodni volonteri osmislit će i provesti volontersku akciju u zajednici. Kako bi se dobile informacije o razini informiranosti građana/ki o volonterstvu i mogućnostima volontiranja na području Krapinsko-zagorske županije provest će se istraživanje. Međunarodni dan volontera obilježit će se online izložbom fotografija lokalnih volonterskih aktivnosti.

Kontakt osoba:

Ana Đurkan, voditeljica programa

ana@zagor.info

Donatori

Mreža udruga Zagor je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge