Na valovima volonterstva- infrastruktura za snažne i povezane zajednice

Na valovima volonterstva- infrastruktura za snažne i povezane zajednice

Projekt provodi Volonterski centar Zagreb.

Partnerske organizacije su lokalni volonterski centri iz Čakovca (ACT grupa), Zaboka (Mreža udruga Zagor) Siska (Agencija lokalne demokracije Sisak) i Petrinje (Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota- Udruga IKS), Dom za starije osobe Centar Zagreb,Hrvatski centar za razvoj volonterstva(HCRV).

O projektu

Cilj projekta je doprinijeti izgradnji društva u kojem volonterstvo predstavlja pokretačku snagu aktivnih, odgovornih i humanih zajednica, te snažno doprinosi socijalnom i gospodarskom razvoju.

Projekt je usmjeren na razvoj volontiranja u javnim ustanovama i organizacijama civilnog društva, koji pružaju usluge od općeg interesa s naglaskom na usluge socijalne skrbi i zdravstva, jačanju javne svijesti o dobrobiti i vrijednostima koje volontiranje donosi svakom pojedincu, zajednici i društvu u cjelini. Glavne skupine na koje će ovaj projekt utjecati u dugoročnom razdoblju su volonteri i organizatori volontiranja, koji su sami i srž volonterstva. Provodit će se u regiji središnje Hrvatske.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 697.924,69 kuna.

Vrijeme trajanje projekta je od 1. rujna 2017 do 30.studenog 2018.

 

 

Donatori

Mreža udruga Zagor je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge