Eurodesk multiplikator

Mreža udruga Zagor 2016. godine postala je Eurodesk multiplikator pri Agenciji za mobilnost i programe Europske unije.

Eurodesk je neprofitna organizacija osnovana 1990. te predstavlja informacijsku mrežu koja omogućuje besplatne, kvalitetne i relevantne informacije o mobilnostima za mlade, promiče Erasmus+, Europske snage solidarnosti i ostale programe međunarodne mobilnosti te potiče aktivno građanstvo i razvoj politika za mlade.

Multiplikatori Eurodeska su informativni centri i organizacije koje izravno rade s mladima, informiraju ih i savjetuju o mogućnostima za međunarodnu mobilnost. U Hrvatskoj 15 organizacija ima ulogu multiplikatora te surađuju s Agencijom za mobilnost i programe Europske unije koja je nadležna za Eurodesk.

Kao jedan od Eurodesk Multiplikatora Mreža udruga Zagor provodi brojne aktivnosti u svrhu promocije Eurodeska i mogućnosti za mlade. Sudjeluje u provedbi Time to Move kampanje, organizira razne promotivne aktivnosti, promovira Europske snage solidarnosti te druge mogućnosti mobilnosti.

Više o Eurodesku možete pronaći na:

https://www.mobilnost.hr/hr/sadrzaj/programi/erasmus/erasmus-mladi/eurodesk/

https://eurodesk.eu/

Donatori

Mreža udruga Zagor je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge