Mreža za aktivaciju mladih

Mreža za aktivaciju mladih

Projektom se gradi mreža za podršku mladima u procesu aktivnog uključivanja u život zajednice na način da se povezuju različite organizacije koje djeluju za mlade i znanstvena zajednica.

Nositelj projekta: Udruga ZAMISLI

Partneri: Ambidekster klub, SIRIUS – Centar za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje, Mreža udruga Zagor, Udruga za podršku žrtvama i svjedocima, Igra, Udruga IMPRESS, Hrvatsko debatno društvo, Udruga mladih “Mladi u Europskoj uniji”, Ekonomski institut Zagreb, Pravni fakultet Sveučilišta u Splitu, Kulturno umjetničko društvo “Čiče” Novo Čiče, Atletski klub “Novljanska grupa atletičara” Novska, Udruga za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti CINAZ, Centar za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava, Udruga srednjoškolaca Hrvatske, Savez SUMSI, Zajednica ICM u Hrvatskoj

Kratki opis projekta: Projektom se gradi mreža za podršku mladima u procesu aktivnog uključivanja u život zajednice na način da se povezuju različite organizacije koje djeluju za mlade i znanstvena zajednica.

Cilj: uključiti akademsku zajednicu i donositelje odluka u procese otvorenog dijaloga o mladima kako bi se poboljšala kvaliteta života mladih u Hrvatskoj.

Ukupna vrijednost projekta: 3.564.946,59 kuna, financiran u cijelosti putem bespovratnih sredstava. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).

Razdoblje provedbe: 1.11.2020. – 30.4.2023.

Lokacija: Republika Hrvatska

Projektom se gradi tematska mreža za podršku mladima u procesu aktivnog uključivanja u život zajednice na način da se povezuju različite organizacije koje djeluju za mlade i znanstvena zajednica. Mladima ovim projektom se pruža prilika da se aktivno uključe i budu primjer vršnjacima, a različitim edukacijama i istraživanjima jačaju se resursi organizacija civilnog društva koje rade s mladima kako bi kvalitetnije mogli odgovoriti na potrebe mladih.

Donatori

Mreža udruga Zagor je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge