Mladi - donositelji promjena

Mladi - donositelji promjena

Projekt provodi Mreža udruga Zagor u partnerstvu sa Srednjom školom Bedekovčina i Srednjom školom Pregrada.

Projekt je financiran u okviru Erasmus+ programa kroz Ključnu aktivnosti 1 “Aktivnosti sudjelovanja mladih”.

Vrijeme trajanja projekta: 1.12.2022. – 31.5.2024.

O projektu: Projekt “Mladi – donositelji promjena“ provoditi će se na području Krapinsko-zagorske županije te će se direktno baviti sudjelovanjem mladih u procesima donošenja odluka. Riječ je o projektu na kojem će Zagor u partnerstvu sa Srednjom školom Bedekovčina i Srednjom školom Pregrada raditi na osnaživanju učenika/ca za sudjelovanje u procesima donošenja odluka te ih motivirati na aktivniju participaciju u lokalnoj zajednici. Radit će se i na informiranju i motiviranju mladih kroz edukativno-informativne aktivnosti na preuzimanje uloge aktivnog građanina/ke te uključenje u rad predstavničkih i savjetodavnih tijela čiji rad je vezan uz poboljšavanje položaja mladih. Također, raditi će se na educiranju mladih vezano uz financijsku i medijsku pismenost.

Cilj projekta: Osnaživanje mladih za sudjelovanje u procesima donošenja odluka, racionalno upravljanje osobnim financijama te kritičko razmišljanje vezano uz medijsku pismenost.

Iznos financiranja: 27,000.00 EUR.

Donatori

Mreža udruga Zagor je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge