Informiraj i kreiraj! 2.0

Informiraj i kreiraj! 2.0

Projekt pridonosi društvenom razvoju te razvoju civilnog društva u Krapinsko-zagorskoj županiji kroz osiguranje temelja za društveni razvoj aktivnostima edukacije, pradavanja, informiranja i osiguranja slobodnog vremena mladih osoba.

INFORMIRAJ I KREIRAJ! 2.0

Projekt provodi Mreža udruga Zagor

Partnerske organizacije su Hrvatski zavod za zapošljavanje područni ured Krapina, Udruga za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom „ZAMISLI“ i Krapinsko-zagorska županija.

Suradne organizacije su udruga MRAZ i udruga Mladi za Marof.

Projekt financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

O projektu:

Projekt Informiraj i kreiraj! 2.0 nastavak je istoimenog prethodnog projekta kojim se nadopunjuju aktivnosti Mreže udruga Zagor koje provodi još od 2007. godine. To su kreiranje slobodnog vremena mladih, poboljšanje života mladih u lokalnoj i regionalnoj zajednici i pružanje potpore mladima u ostvarenju njihovih zamisli.

Mladi sa područja Krapinsko-zagorske županije u prostorima lokalnog info-centra za mlade (Trg Dragutina Domjanića 6, Zabok) mogu kvalitetno i kreativno provesti svoje slobodno vrijeme, koristiti informatičku opremu, doći na neformalni razgovor tj. konzultacije, pogledati i preuzeti različite publikacije i brošure, družiti se, učiti, volontirati i još mnogo toga.

U lokalnom info-centru mladi mogu saznati točnu, najnoviju i pravu infomraciju te je iskoristiti za svoj osobni i profesionalni razvoj!  Mreža udruga Zagor, partneri i suradnici na projektu informirat će sve zainteresirane mlade osobe o zapošljavanju i poduzetništvu, socijalnoj zaštiti i uključivanju, zdravlju i zdravstvenoj zaštiti, aktivnom sudjelovanju mladih u društvu, kulturi i mobilnosti mladih.

Ovim projektom pridonijet će se društvenom razvoju te razvoju civilnog društva u Krapinsko-zagorskoj županiji kroz osiguranje temelja za društveni razvoj i to osiguranjem kvalitetnog slobodnog vremena mladih kroz programe za mlade i informiranjem mladih o mogućnostima zapošljavanja i educiranjem o prioritetnim područjima za njihov osobni i profesionalni razvoj.

Osim informativnih aktivnosti održavat će se zanimljive edukacije, radionice, tribine, sajmovi, fokus grupe i mnoge druge. Pozivamo sve mlade osobe na uključenje u aktivnosti lokalnog info-centra za mlade.

Sve dodatne informacije o projektu mogu se pročitati na facebook stranici Mreže (www.facebook.com/zagor.info).

Voditeljica projekta je Jelena Knjaz (jelena@zagor.info).

 

Donatori

Mreža udruga Zagor je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge