Bez promila

Bez promila

Projekt je namijenjen budućim mladim vozačima i vozačicama, a aktivnosti su usmjerene na edukaciju, informiranje i javnu kampanju.

Suradničke organizacije: Policijska uprava Krapinsko-zagorska i Krapinsko-zagorska županija.

Trajanje projekta: 6.4.2023. - 31.12.2023.

O projektu:

Projekt je namijenjen budućim mladim vozačima i vozačicama, a aktivnosti su usmjerene na edukaciju, informiranje i javnu kampanju. Cilj projekta je smanjiti broj prometnih nesreća i podizanje svijesti o stravičnim posljedicama konzumiranja alkohola osoba koje sudjeluju u prometu. U okviru projekta provest će se akcije „Bez promila“ sa simulacijom s tzv. „pijanim naočalama“ i predavanja za učenike i učenice završnih razreda srednjih škola s područja županije. Predavanja i akcije sa simulacijom provest će se i u autoškolama za buduće vozače i vozačice. Obilježit će se mjesec borbe protiv ovisnosti te će se putem javnih akcija i različitih medijskih objava informirati šire građanstvo.

Projekt je financiran sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa, kojeg je nositelj Ministarstvo unutarnjih poslova. Ukupni iznos projekta je 18.571,43 EUR, a Ministarstvo unutarnjih poslova financira sa 13.000,00 EUR.

Donatori

Mreža udruga Zagor je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge