BEZ PROMILA

BEZ PROMILA

Projekt je namijenjen budućim mladim vozačima i vozačicama, a aktivnosti su usmjerene na edukaciju, informiranje i javnu kampanju.

Suradničke organizacije: Policijska uprava Krapinsko-zagorska i Krapinsko-zagorska županija.

O projektu:

Projekt je namijenjen budućim mladim vozačima i vozačicama, a aktivnosti su usmjerene na edukaciju, informiranje i javnu kampanju. Cilj projekta je smanjiti broj prometnih nesreća i podizanje svijesti o stravičnim posljedicama konzumiranja alkohola osoba koje sudjeluju u prometu. U okviru projekta provest će se akcije „Bez promila“ sa simulacijom s tzv. „pijanim naočalama“ i predavanja za učenike i učenice završnih razreda srednjih škola sa područja županije. Akcije sa simulacijom provest će se i u autoškolama za buduće vozače i vozačice. Obilježiti će se mjesec borbe protiv ovisnosti te će se snimiti promotivni video. Putem info štanda te različitih medijskih objava informirat će se šire građanstvo. 

Projekt je financiran sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, kojeg je nositelj Ministarstvo unutarnjih poslova. Ukupni iznos projekta je 142.857,00 kuna, a Ministarstvo unutarnjih poslova financira sa 100.000,00 kuna.

Kontakt: bojan@zagor.info

Donatori

Mreža udruga Zagor je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge