Bez promila

Bez promila

Nositelj projekta: Mreža udruga Zagor

Suradničke organizacije: Policijska uprava Krapinsko-zagorska, udruga Regenerator i Krapinsko-zagorska županija.

O projektu:

Projekt je namijenjen budućim mladim vozačima i vozačicama a aktivnosti su usmjerene na edukaciju, informiranje i javne kampanje. Cilj projekta je smanjiti broj prometnih nesreća i podizanje svijesti o stravičnim posljedicama konzumiranja alkohola osoba koje sudjeluju u prometu. Održat će se akcije „Bez promila“ i predavanja u srednjim školama sa simulacijom s tzv. „pijanim naočalama“, kao i edukacije za mlade vozače i vozačice u autoškolama. Tijekom mjeseca borbe protiv ovisnosti održat će se konferencija s gostima stručnjacima. Također, provest će se medijska kampanja podizanja svijesti o posljedicama nesreća uzrokovanih od strane mladih uslijed konzumacije alkohola.

Projekt je financiran sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, kojeg je nositelj Ministarstvo unutarnjih poslova. Ukupni iznos za provedbu projekta je 142.875,00 kuna a Ministarstvo unutarnjih poslova sufinancira sa 70% odnosno 100.000,00 kuna.

Vrijeme trajanja projekta: od 1.8.2019. do 31.5.2020.

Kontakt: Ana Đurkan (ana@zagor.info)

Donatori

Mreža udruga Zagor je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge