Bez promila

Bez promila

Projekt provodi Mreža udruga Zagor, a partnerske organizacije su Policijska uprava Krapinsko-zagorska, udruga Regenerator i Krapinsko-zagorska županija.

Projekt je financiran sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, kojeg je nositelj Ministarstvo unutarnjih poslova.

Vrijeme trajanja projekta: od 01.05.2018. do 30.04.2019.

O projektu:

Projekt je namijenjen budućim mladim vozačima i vozačicama a aktivnosti su usmjerene na edukaciju, informiranje i javne kampanje. Cilj projekta je smanjiti broj prometnih nesreća i podizanje svijesti o stravičnim posljedicama konzumiranja alkohola osoba koje sudjeluju u prometu. Održat će se akcije i predavanja u srednjim školama sa simulacijom s tzv. „pijanim naočalama“, kao i edukacije za mlade vozače i vozačice u autoškolama. Tijekom mjeseca borbe protiv ovisnosti održat će se konferencija s gostima stručnjacima. Također, provest će se medijska kampanja podizanja svijesti o posljedicama nesreća uzrokovanih od strane mladih uslijed konzumacije alkohola.

Ukupni iznos za provedbu projekta je 213.051,04 kuna a Ministarstvo unutarnjih poslova sufinancira sa 70% odnosno 149.136,00 kuna.

Donatori

Mreža udruga Zagor je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge