Volonterski centar VolontirAJMO

Volonterski centar VolontirAJMO

Projekt provodi Mreža udruga Zagor. Partnerske organizacije su Društvo „Naša djeca“ Zabok, Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskog Zabok, Gimnazija Antuna Gustava Matoša Zabok, Grad Zabok, Grad Pregrada, Općina Krapinske Toplice, Općina Bedekovčina

Projekt provodi Mreža udruga Zagor.

Partnerske organizacije su Društvo „Naša djeca“ Zabok, Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskog Zabok, Gimnazija Antuna Gustava Matoša Zabok, Grad Zabok, Grad Pregrada, Općina Krapinske Toplice, Općina Bedekovčina i Krapinsko-zagorska županija.

Projekt sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u iznosu od 130.000,00 kuna.

Projekt se provodi na području Krapinsko-zagorske županije.

Vrijeme trajanja projekta: 01.08.2016. - 31.07.2017.

 

O projektu:

 U okviru projekta provest će se brojne aktivnosti usmjerene edukaciji, informiranju i promociji volonterstva i njegove dobrobiti. Kroz edukativne programe radit će se na jačanju kapaciteta volontera/ki, organizatora volontiranja, odgojno-obrazovnih ustanova i jedinica lokalne i regionalne samouprave. Projekt Volonterski centar VolontirAJMO omogućit će daljnju razmjenu informacija o ponudi i potražnji volonterskog rada, čime će se nastaviti sa sustavnim i kontinuiranim praćenjem volonterskih aktivnosti za područje županije kroz volonterski servis www.volontirajmo.zagor.info.

Provedbom kampanje VolontirAJMO usmjerene podizanju svijesti o lokalnom volontiranju i Potvrdi o stečenim kompetencijama volontiranjem osigurat će se promoviranje vrijednosti volonterstva. Kampanja uključuje dva natječaja, foto natječaj o volonterstvu i volonterskim aktivnostima za područje županije te natječaj Kratki tekst o volonterstvu za srednje škole s područja županije. Najbolji radovi bit će nagrađeni simboličnim nagradama i predstavljeni u zajednici.U sklopu kampanje provest će se i volonterske akcije u zajednici.

Već tradicionalno obilježit će se Međunarodni dan volontera kroz izložbu lokalnih volonterskih akcija s područja Krapinsko-zagorske županije te konferenciju o mogućnostima podizanja svijesti o volonterstvu. Radit će se na uspostavi suradnje organizacija koje se bave volonterstvom na lokalnoj razini kroz primanje novih suradnika u rad Volonterskog centra VolontirAJMO kroz potpisivanje Sporazuma o suradnji u Volonterskom centru VolontirAJMO.

Kontakt osoba: Nikolina Bertol, nikolina@zagor.info.

O Volonterskom centru VolontirAJMO

Volonterski centar VolontirAJMO uspostavljen je kroz potpisivanje Sporazuma o suradnji u Volonterskom centru VolontirAJMO između Mreže udruga Zagor, Društva „Naša djeca“ Zabok, Grada Zaboka i Krapinsko-zagorske županije. Volonterski centar VolontirAJMO proizašao je iz istoimenog projekta kojeg same potpisnice provode. Sporazumom se povezuju organizatori volontiranja s područja Krapinsko-zagorske županije u svrhu zajedničkog rada na razvoju volonterstva. Volonterski centar VolontirAJMO predstavlja neformalnu mrežu organizatora volontiranja koji rade na razvoju volonterstva na lokalnoj i regionalnoj razini.

Volonterski centar VolontirAJMO mjesto je povezivanja, podrške, druženja i dobrih ideja radi razvoja pojedinca i zajednice. Misija Volonterskog centra VolontirAJMO je promicanje volonterstva i volonterskih aktivnosti, jačanje kapaciteta volontera i organizatora volontiranja, uspostava i praćenje standarda kvalitete u provedbi volonterskih programa i standarda volonterskih centara, sudjelovanje u izradi javnih politika, poticanje međusektorske suradnje, društvene solidarnosti te širenje svijesti o volontiranju kao vrijednom iskustvu dobivanja i prijenosa znanja i vještina.

Suradnja u okviru Volonterskog centra VolontirAJMO omogućena je svim zainteresiranim organizatorima volontiranja s područja Krapinsko-zagorske županije (koji prema Zakonu o volonterstvu mogu biti organizatori volontiranja) koji rade na razvoju volonterstva. Organizator volontiranja koji želi postati suradnik Volonterskog centra VolontirAJMO ispunjava obrazac Prijave za suradnju u Volonterskom centru VolontirAJMO koji je dostupan na internetskoj stranici Mreže udruga Zagor (www.zagor.info), stranicama suradnika Volonterskog centra VolontirAJMO i u uredima suradnika Volonterskog centra VolontirAJMO.

Prijava se šalje na mail volontirajmo@zagor.info. Slanjem prijave organizator volontiranja prihvaća uvjete suradnje naznačene u Sporazumu o suradnji u Volonterskom centru VolontirAJMO (Sporazum i Prijava dostupni su niže na linku).

Uspostavljen Volonterski centar VolontirAJMO omogućit će daljnji rast i razvoj volonterstva na lokalnoj i regionalnoj razini te stvaranje i pridržavanje standarda kvalitete. Pozivamo sve potencijalne suradnike (organizatore volontiranja) da nam se pridruže u zajedničkom radu.

Priloženi dokumenti

letak Volonterskog centra VolontirAJMO
13. December 2016. 665.38 KB

donors

Network of associations Zagor is the beneficiary of institutional support to the National Foundation for civil society development for stabilization and/or development of the Association