Volonterski centar VolontirAJMO

Volonterski centar VolontirAJMO

Projekt provodi Mreža udruga Zagor. Partnerske organizacije su Društvo „Naša djeca“ Zabok, Grad Zabok i Krapinsko-zagorska županija. Projekt sufinancira Ministarstvo socijalne politike i mladih u iznosu od 112.359,00 kuna. Projekt se provodi na

Projekt provodi Mreža udruga Zagor.

Partnerske organizacije su Društvo „Naša djeca“ Zabok, Grad Zabok i Krapinsko-zagorska županija.

Projekt sufinancira Ministarstvo socijalne politike i mladih u iznosu od 112.359,00 kuna.

Projekt se provodi na području Krapinsko-zagorske županije.

Vrijeme trajanja projekta: 01.08.2015. - 31.07.2016.

 

O projektu: Nastavak razvoja volonterskog servisa prema volonterskom centru predstavlja logičan slijed razvoja volonterskog programa Mreže udruga Zagor. Od samog početka bavljenja volonterstvom teži se osnivanju volonterskog centra te stvaranjem kvalitetnijih volonterskih programa. Osnivanje Volonterskog centra VolontirAJMO u Gradu Zaboku i Krapinsko-zagorskoj županiji čini glavnu okosnicu samog projekta. U okviru projekta provest će se i kampanja podizanja svijesti građana/ki o važnosti i značajnosti volonterstva. Projektom će se nastaviti i rad na razmjeni informacija o ponudi i potražnji volonterskog rada putem web aplikacije dostupne na stranici volontirajmo.zagor.info koja omogućuje sustavno praćenje volonterstva na području županije kroz izgradnju baze registriranih volontera/ki i organizatora volontiranja. Radit će se i na jačanju kapaciteta organizacija koje rade na razvoju volonterstva.

O Volonterskom centru VolontirAJMO

Volonterski centar VolontirAJMO uspostavljen je kroz potpisivanje Sporazuma o suradnji u Volonterskom centru VolontirAJMO između Mreže udruga Zagor, Društva „Naša djeca“ Zabok, Grada Zaboka i Krapinsko-zagorske županije. Volonterski centar VolontirAJMO proizašao je iz istoimenog projekta kojeg same potpisnice provode. Sporazumom se povezuju organizatori volontiranja s područja Krapinsko-zagorske županije u svrhu zajedničkog rada na razvoju volonterstva. Volonterski centar VolontirAJMO predstavlja neformalnu mrežu organizatora volontiranja koji rade na razvoju volonterstva na lokalnoj i regionalnoj razini.

Volonterski centar VolontirAJMO mjesto je povezivanja, podrške, druženja i dobrih ideja radi razvoja pojedinca i zajednice. Misija Volonterskog centra VolontirAJMO je promicanje volonterstva i volonterskih aktivnosti, jačanje kapaciteta volontera i organizatora volontiranja, uspostava i praćenje standarda kvalitete u provedbi volonterskih programa i standarda volonterskih centara, sudjelovanje u izradi javnih politika, poticanje međusektorske suradnje, društvene solidarnosti te širenje svijesti o volontiranju kao vrijednom iskustvu dobivanja i prijenosa znanja i vještina.

Suradnja u okviru Volonterskog centra VolontirAJMO omogućena je svim zainteresiranim organizatorima volontiranja s područja Krapinsko-zagorske županije (koji prema Zakonu o volonterstvu mogu biti organizatori volontiranja) koji rade na razvoju volonterstva. Organizator volontiranja koji želi postati suradnik Volonterskog centra VolontirAJMO ispunjava obrazac Prijave za suradnju u Volonterskom centru VolontirAJMO koji je dostupan na internetskoj stranici Mreže udruga Zagor (www.zagor.info), stranicama suradnika Volonterskog centra VolontirAJMO i u uredima suradnika Volonterskog centra VolontirAJMO.

Prijava se šalje na mail volontirajmo@zagor.info. Slanjem prijave organizator volontiranja prihvaća uvjete suradnje naznačene u Sporazumu o suradnji u Volonterskom centru VolontirAJMO (Sporazum i Prijava dostupni su niže na linku).

Uspostavljen Volonterski centar VolontirAJMO omogućit će daljnji rast i razvoj volonterstva na lokalnoj i regionalnoj razini te stvaranje i pridržavanje standarda kvalitete. Pozivamo sve potencijalne suradnike (organizatore volontiranja) da nam se pridruže u zajedničkom radu.

Priloženi dokumenti

donors

Network of associations Zagor is the beneficiary of institutional support to the National Foundation for civil society development for stabilization and/or development of the Association