Lokalni program za mlade Grada Donja Stubica

Lokalni program za mlade Grada Donja Stubica

Projekt provodi Grad Donja Stubica u partnerstvu sa Multimedijalnim centrom STUB-KLUB. Projekt financiraju Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku (42.612,00 kuna) i Grad Donja Stubica (18.262,00 kuna) Projekt je počeo 01.1

Projekt provodi Grad Donja Stubica u partnerstvu sa Multimedijalnim centrom STUB-KLUB.

Projekt financiraju Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku (42.612,00 kuna) i Grad Donja Stubica (18.262,00 kuna)

Projekt je počeo 01.11.2016. i trajat će do 31.08.2017.

Projekt se provodi na području Grada Donja Stubica.

O projektu:

Cilj projekta je podizanje svijesti zajednice i mladih te njihovo sudjelovanje u procesima donošenja odluka u zajednici. Tijekom projekta će se održati edukacije o javnim politikama i politikama za mlade, što je to lokalni program za mlade i kako se uključiti u izradu i provedbu programa. Grad Donja Stubica će imenovati radnu skupinu za pripremu nacrta lokalnog programa za mlade koja će koordinirati aktivnosti izrade programa s mladima, organizacijama civilnog društva i drugim dionicima na području Grada Donja Stubica. Provest će se istraživanje o problemima i potrebama mladih na području Grada te će rezultat istraživanja biti temelj za pripremu nacrta programa. Uz navedene aktivnosti organizirati će se i promotivne aktivnosti projekta za javnost a zainteresirana javnost će nacrt programa moći pogledati i komentirati putem internetskog savjetovanja i javne rasprave.

Mreža udruga Zagor izvodi provedbu edukacije o javnim politikama i izradi lokalnih programa u Zagorju, radi na izradi i provedbi upitnika o problemima i potrebama mladih s područja grada te na obradi rezultata upitnika. Zagor vrši evaluaciju s korisnicima nakon edukacija te s partnerima nakon završetka projekta.

donors

Network of associations Zagor is the beneficiary of institutional support to the National Foundation for civil society development for stabilization and/or development of the Association