𝐎𝐃𝐑Ž𝐀𝐍𝐀 𝐙𝐀𝐕𝐑Š𝐍𝐀 𝐊𝐎𝐍𝐅𝐄𝐑𝐄𝐍𝐂𝐈𝐉𝐀 𝐏𝐑𝐎𝐉𝐄𝐊𝐓𝐀 𝐌𝐀𝐊𝐄 𝐘𝐎𝐔𝐑 𝐕𝐎𝐓𝐄

Konferencija je održana 8. svibnja 2024. godine i moderirana je od strane Sebastiana Berchesana, izvršnog tajnka Stand Up for Europe. Konferenciji se online pridružilo više od 100 sudionika zainteresiranih za teme demokratskog sudjelovanja, građanskog angažmana i uloge mladih u procesu donošenja odluka na europskoj razini.
Događaj je započeo interaktivnim pitanjima s ciljem saznanja više o područjima politike koja zanimaju sudionike, njihovim glasačkim stavovima i percepcijama prema Europskom parlamentu. Konferenciji su se zatim pridružila dva glavna govornika: Sophie in ‘t Veld, zastupnica u Europskom parlamentu, Renew Group i Ruben Schouten, mladi kandidat za zastupnika u Europskom parlamentu. Naglasili su važnost sudjelovanja mladih u demokratskom životu Europe i podijelili svoja buduća nadanja i poruke za sudionike. Nakon uvodnih sesija uslijedilo je predstavljanje ključnih aktivnosti provedenih tijekom projekta Make Your Vote i rezultata nakon 18 mjeseci trajanja projekta. Predstavila ih je Mariya Rachinska (menadžerica FECE-a), dok je Nevena Dobreva (predsjednica FECE-a) predstavila projektni konzorcij. Zanimljiv dio događaja bio je posvećen svjedočanstvima mladih koji su sudjelovali u lokalnim i međunarodnim aktivnostima projekta. Svilena Kostadinova, Miguel Suarez Villanueva, David Montoya, Lorenzo Favero, Marta Alonso Mamolar, Marko Brozović i Bartłomiej Domagała podijelili su svoja osobna iskustva s projektom ističući i svoje preporuke donositeljima odluka. Na kraju je održana sesija pitanja i odgovora te je uslijedio niz pitanja za procjenu utjecaja online konferencije. Većina sudionika izjavila je da se njihova percepcija važnosti glasovanja promijenila tijekom događaja te da će glasovati na nadolazećim europskim izborima i koristiti postignute rezultate projekta za osnaživanje drugih mladih pojedinaca.
Projekt "Make Your Vote" financiran je od strane Europske komisije u okviru programa CERV, a provode ga Foundation for Entrepreneurship, Culture and Education (Bugarska) u partnerstvu sa Youth center of Epirus (Grčka), Mrežom udruga Zagor (Hrvatska), Fidu Ets (Italija), FUNDACJA HEKET Humans, Experience, Know (Poljska), Asociación Amigo (Španjolska) i Stand up for Europe (Belgija).

Donatori

Mreža udruga Zagor je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge