U sklopu projekta #zavolontirAJMOse proveden natječaj “Dobro biram – Volontiram!”

Cilj natječaja bio je prikazati volontiranje kao društveno korisno, te su učenici/ce kroz svoje kreativne radove opisali što je to volontiranje, kako je ono doprinijelo njima i njihovoj zajednici, te je prikazan pozitivan osvrt na volonterstvo i koje pozitivne utiske je volonterstvo ostavilo na njih. Učenici/ce iz osnovnih škola na području Krapinsko-zagorske županije od 5. do 8. razreda u razdoblju od 7.5.2020. do 27.5.2020. poslali su svoje inspirativne priče o volontiranju. Na natječaj je pristiglo ukupno 25 radova iz 6 osnovnih škola s područja Krapinsko-zagorske županije (Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskog Zabok, Osnovna škola Bedekovčina, Osnovna škola Đure Prejca Desinić, Osnovna škola Ante Kovačića Zlatar, Osnovna škola Franje Horvata Kiša Lobor, Osnovna škola Augusta Cesarca Krapina).

Dana 24.6.2020. u prostoru Centra za mlade Krapinsko-zagorske županije održana je dodjela nagrada učenicima/cama koji su sudjelovali u natječaju. Autorice nagrađenih radova su Melani Miković, Leonarda Kudelić, Marta Veverec, i Karla Bingula. Svi pristigli radovi učenika/ca objedinjeni su u katalogu koji se može ovdje pregledati.

Natječaj se proveo u sklopu projekta #zavolontirAJMOse kojeg provodi Mreža udruga Zagor u partnerstvu s Osnovnom školom Ksavera Šandora Gjalskog Zabok, Osnovnom školom Bedekovčina, Osnovnom školom Đure Prejca Desinić, Osnovnom školom Ante Kovačića Zlatar, Osnovnom školom Franje Horvata Kiša Lobor i Krapinsko–zagorskom županijom, a financiran je sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja u okviru izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja.

Donatori

Mreža udruga Zagor je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge