Predstavljanje projekta novog kompleksa zgrada za urbanu kulturu i mlade

U petak 18. svibnja s početkom u 21 sat u ZCUK Regeneratoru održat će se javna prezentacija projekta izgradnje centra urbane kulture kojega će činiti tri samostojeća objekta s trgom na kojem će biti stalno natkrivena pozornica. Vrijednost projekta je cca 25.000.000 kuna, a Grad Zabok je ishodio građevinsku dozvolu. Ovaj prostor bit će namijenjen za kreativni inkubator, sadržavat će hostel, malo boutique kino, društvene prostorije (Centar za mlade KZŽ, Info-centar za mlade te volonterski centar), koncertni prostor (Regenerator), sviraonice, studio i uredske prostorije.

Ovaj projekt zajednički provode Grad Zabok i partneri udruge Regenerator, HGF, Mraz, Mreža udruga Zagor i Gokul. Prezentaciju projekta održat će arhitekt Tomislav Vreš i gradonačelnik Grada Zaboka Ivan Hanžek.

Ovo predstavljanje održava se u sklopu dvodnevnog glazbenog festivala Ha|Ge|eF  Zagorje supra omnia 2018 + Zadruga. Glazbeni program odvijat će se paralelno na dvije lokacije- u ZCUK Regeneratoru i Ljetnoj pozornici Polanović u Zaboku, a nastavit će se u subotu 19. svibnja. Nastupit će:

Zadruga, Krešimir Oremuš, Thee Larche, Ganja $iljo, DJ Luccas W, Greed Breed, Nezbit, NPK-H, Noxin, The Lost, Flying Rabbit, Jurica Vugrek, Viktorija Šakoronja, Marija & Marijana, United Collors of Tartan, K-15 i mnogi drugi.

Donatori

Mreža udruga Zagor je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge