OTVORENA IZLOŽBA NA TEMU MENTALNO ZDRAVLJE MLADIH

Jučer, 20.9.2022., u Kulturno-turističkom informativnom centru (KTIC) Donja Stubica, u prostoru Multimedijalnog centra STUB-KLUBa, otvorena je izložba radova s likovne kolonije na temu „Mentalno zdravlje mladih“. Likovna kolonija je održana 2.7.2022. na Planinarskom domu Piclju u Zaboku u sklopu programa Centar za mlade Krapinsko-zagorske županije.

Na samom početku ispred Multimedijalnog centra STUB-KLUBa okupljenima se obratio Zvonimir Babić koji im se zahvalio na dolasku, Mreži udruga Zagor na suradnji i podršci, te mentoricama Jani Đurđević i Mariji Gebert na mentoriranju i vođenju autora radova. Također, naglasio je da je to jubilarna 110. izložba koja se održava u prostorima Multimedijalnog centra STUB-KLUB.

Ispred Mreže udruga Zagor okupljenima se obratila Ivana Radanović, koja se zahvalila svim partnerima koji su omogućili likovnu koloniju i izložbu te se zahvalila i mentoricama Jani Đurđević i Mariji Gebert na njihovom velikom doprinosu i mentoriranju mladih tijekom izrade radova.

Također, okupljenima se obratila i jedna od mentorica, Jana Đurđević, koja je rekla više o samoj temi likovne kolonije „Mentalno zdravlje mladih“ te je istaknula da je potrebno više aktivnosti na temu mentalnog zdravlja jer je u današnje vrijeme mentalno zdravlje jedna od najbitnijih i najzapostavljenijih stvari u ljudskim životima.

Nakon pozdravnih govora i uvodnih riječi svi okupljeni su pozvani da pogledaju izložbu te da se neformalno podruže. Izložba će biti otvorena za širu javnost naredna dva tjedna, a onda će se preseliti u Zabok.

Izložba je otvorena u sklopu programa Centar za mlade Krapinsko-zagorske županije kojeg provodi Mreža udruga Zagor u partnerstvu sa Multimedijalnim centrom STUB-KLUB, a financira ga Krapinsko-zagorska županija.

Donatori

Mreža udruga Zagor je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge