Otvorena izložba fotografija #alarmirajse

Prošlog je petka u galeriji STUB-KLUB-a u Donjoj Stubici otvorena izložba pod nazivom #alarmirajse koju je pripremila Mreža udruga Zagor u suradnji s Multimedijalnim centrom STUB-KLUB.

 Izložba je rezultat istoimenog projekta, a prethodile su joj kreativne radionice fotografije za mlade i manipulacija fotografijama koje su održane u travnju i svibnju ove godine u prostorijama Centra za mlade Krapinsko-zagorske županije u Zaboku. Mladi su promišljali o temama vezanim uz nenasilno rješavanje sukoba među mladima, prihvaćanju različitosti i toleranciji te na radionicama fotografirali i izrađivali tematske fotografije. Na samom otvorenju prisutne je pozdravio voditelj galerije i predsjednik STUB-KLUB-a Zvonimir Babić ističući dugogodišnje članstvo sa Mrežom udruga Zagor i suradnju na brojnim projektima, a zatim je Ana Đurkan, koordinatorica projekta ukratko predstavila projekt kojemu je opći cilj smanjenje nasilja među mladima kroz učenje nenasilnog rješavanja sukoba i prihvaćanja različitosti među mladima, te podizanje svijesti o prisutnosti nasilja među mladima kao i o potrebi preventivnog djelovanja kroz provedbu javne kampanje. Za ovu izložbu odabrano je 16 fotografija koje se u galeriji mogu pogledati sve do 20. rujna radnim danom u vremenu od 12:00 do 20:00 sati.

Projekt provodi Mreža udruga Zagor s partnerima Društvom psihologa Krapinsko-zagorske županije i Centrom za socijalnu skrb Zabok a financiran je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Donatori

Mreža udruga Zagor je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge