Održane konzultacije s mladima i u Bedekovčini

Europska unija od 2009. provodi konzultacije u okviru kojih mladi imaju priliku iznijeti svoja mišljenja i prijedloge te na taj način utjecati i oblikovati europsku politiku koja ih se izravno tiče. Taj se proces do 2019. godine zvao strukturirani dijalog s mladima, a sada je poznat kao Dijalog Europske unije s mladima. U Hrvatskoj se nastoji približiti mladima pod sloganom „EU pita“. Kroz Dijalog tijela javne vlasti, uključujući institucije Europske unije, savjetuju se s mladim ljudima o određenim temama koje su od velike važnosti za populaciju mladih diljem Europe.

U tijeku je 9. ciklus konzultacija u okviru Dijaloga EU s mladima, pod nazivom "Zajedno za održivu i uključivu Europu", a na temu EU ciljeva za mlade #3 Inkluzivna društva i #10 Održiva zelena Europa. Deveti ciklus obuhvaća razdoblje predsjedništva Francuske, Češke i Švedske. Počeo je 1. siječnja 2022. i trajat će 18 mjeseci.

Nakon što smo održali konzultacije na podtemu #1: Informiranje i obrazovanje u Krapini, održali smo ih i s grupom mladih u Bedekovčini.

Pozivamo mlade da se uključe u konzultacije!

Priloženi dokumenti

Publikacija_DEUM
20. srpnja 2022. 4,57 MB

Donatori

Mreža udruga Zagor je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge