Održana završna konferencija

Danas, 17. svibnja 2024. godine, održana je završna konferencija projekta „Daj svoj glas i učini nešto za nas!“ kojeg provodi Mreža udruga Zagor u partnerstvu sa Osnovnom školom Bedekovčina, Osnovnom školom Đurmanec, Osnovnom školom Stjepana Radića Brestovec Orehovički.

Konferenciji je prisustvovala Jasna Petek, zamjenica Župana Krapinsko-zagorske županije, koje je sve prisutne uvodnim govorom pozdravila.

Zagor je kroz prezentaciju predstavio projekt i tijek 19 aktivnosti koje su se održale tijekom trajanja projekta od 1. siječnja 2023. do sada. Aktivnosti su bile koncipirane u set radionica, provedbu javnog glasovanja, provedbu volonterskih akcija i završnu konferenciju. Nakon Zagora svaka Osnovna škola imala je kratko izlaganje kako bi učenici/e predstavili aktivnosti na kojima su sudjelovali s naglaskom na provedbu njihovih volonterskih akcija. Svaka škola imala je tri prijedloga volonterskih akcija za koje su proveli kampanje i simulaciju izbora kako bi se izabrala akcija s najviše glasova. Pobjedničke akcije realizirane su od strane učenika/ca uz podršku škola.

Cilj konferencije bio je dijeljenje iskustva i rezultata koja su postigli učenici/e kroz projektne aktivnosti i volonterske akcije.

Ovim putem zahvaljujemo svim uključenim u provedbu projekta i radujemo se daljnjoj suradnji!

Projekt „Daj svoj glas i učini nešto za nas!“ financiran je sredstvima Europske unije kroz Erasmus+ program.

Donatori

Mreža udruga Zagor je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge