Održana radionica o financijskoj pismenosti

U sklopu projekta „Mladi-donositelji promjena“ održana je radionica na temu financijske pismenosti za 23 učenika/ca Srednje škole Pregrada. Razgovaralo se o tome što je financijska pismenost, što je novac, inflacija i drugi termini koji se svakodnevno koriste, a kako bi ih mladi razumjeli. Razgovaralo se o online kupnji, odgovornoj potrošnji i što utječe na nju, kako prepoznati što je stvarna potreba, a što je želja za potrošnjom. Mladi su naučili i što je plaća i što se sve nalazi u ukupnom trošku poslodavca, a posebice što je bruto, a što neto plaća. Nakon teme financijske pismenosti učenici/ce su razgovarali o tome što su potrebe unutar njihove škole, a što će provesti u okviru volonterske akcije koja slijedi u proljeće. 

Projekt "Mladi - donositelji promjena!" provodi Mreža udruga Zagor u partnerstvu sa Srednjom školom Bedekovčina i Srednjom školom Pregrada. Projekt je financiran u okviru Erasmus+ programa kroz Ključnu aktivnosti 1 “Aktivnosti sudjelovanja mladih”.

Donatori

Mreža udruga Zagor je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge