Održan partnerski sastanak novog projekta "Mladi su centar"

U četvrtak 25.1.2024. održan je prvi partnerski sastanak na projektu "Mladi su centar".

Projekt pruža za mlade mogućnost kvalitetnog provođenje slobodnog vremena te edukativne i informativne aktivnosti na području Zaboka i Krapinsko-zagorske županije. Mladima se osigurava prostor gdje mogu kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme te brojne kreativne aktivnosti poput društvene i interkulturalne večeri, likovne kolonije, online izložbe, izrade podcasta, volonterske akcije. Kroz edukativne i informativne aktivnosti, poput radionica na temu razgovora za posao, pripreme za tržište rada, mobilnosti i europskim mogućnostima, izrade igrica i novih tehnologija, očuvanja mentalnog zdravlja i otpornosti, provedbi Dijaloga EU s mladima i drugim relevantnim temama koje su mladima bitne omogućeno je unaprjeđenje njihovih osobnih i profesionalnih kompetencija, stjecanje znanja, vještina i iskustva koje im mogu pomoći u svakodnevnom životu. Također, radit će se i na jačanju kapaciteta osoba koje rade s mladima te na jačanju sektorske i međusektorske suradnje u svrhu izrade i provedbe kvalitetnih programa i aktivnosti za mlade.

Projekt Mladi su centar provode Mreža udruga Zagor, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Krapina i Krapinsko-zagorska županija, a financira ga Središnji državni ured za demografiju i mlade.

Donatori

Mreža udruga Zagor je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge