Obilježen Međunarodni dan mladih 2018.!

Svake godine Mreža udruga Zagor obilježava Međunarodni dan mladih kroz različite aktivnosti namijenjene mladima. Ove godine Mreža udruga Zagor obilježila je ovaj dan kroz super zabavan i poučan kviz za mlade.

Ovogodišnja je tema obilježavanja „Sigurni prostori za mlade“. Sigurna prostori za mlade omogućavaju neometano kreativno razvijanje mladih, kao i mogućnost da postanu aktivni građani, da su uključeni u sportske aktivnosti te sudjeluju u razvijajanju politika za mlade.

Međunarodni dan mladih pokrenut je na inicijativu Ujedinjenih naroda 1999. godine s ciljem da se podigne svijest o značaju mladih za današnje društvo. Svrha Međunarodnog dana mladih je ukazati na pitanja koja se odnose na njih kao što su uspostavljeni sustav kulturnih, pravnih, političkih te drugih pitanja.

Ova aktivnost se održala u sklopu projekta "Informiraj i kreiraj! 4.0". Projekt provodi Mreža udruga Zagor u partnerstvu s Udrugom „ZAMISLI“, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područnim uredom Krapina i Krapinsko-zagorskom županijom, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Donatori

Mreža udruga Zagor je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge