Obilježen međunarodni dan mladih 2017.

Mreža udruga Zagor zajedno je s mladima obilježila Međunarodni dan mladih 2017. Svake godine ovaj dan se obilježava na drugačiji način te se ove godine obilježio kroz razgovor s mladima o mladima te su sami mladi izradili plakat i kratki video o Međunarodnom danu mladih.

Međunarodni dan mladih pokrenut je na inicijativu Ujedinjenih naroda s ciljem da se podigne svijest o značaju mladih za današnje društvo. Svrha Međunarodnog dana mladih je ukazati na pitanja koja se odnose na njih kao što su uspostavljeni sustav kulturnih, pravnih, političkih te drugih pitanja. Mladi ljudi svojim znanjem, idejama i raznim aktivnostima pridonose poboljšanju kvalitete zajednice u kojoj žive.

Ova aktivnost održala se u sklopu projekta „Informiraj i kreiraj! 3.0kroz koji mladi u prostorima lokalnog info-centra za mlade (Trg svete Jelene 6, Zabok). Projekt provodi Mreža udruga Zagor u partnerstvu s Udrugom Zamisli, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područnim uredom Krapina i Krapinsko-zagorskom županijom, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Donatori

Mreža udruga Zagor je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge