Javno savjetovanje u procesu donošenja Regionalne strategije za mlade i sektor mladih KZŽ 2023.-2027.

Krapinsko-zagorska županija u postupku je izrade Regionalne strategije za mlade i sektor mladih za razdoblje od 2023. do 2027. godine, četvrtog po redu strateškog dokumenta u cilju stvaranja poticajnog društvenog i ekonomskog okruženja za ostvarenje punog potencijala mladih u županiji te podizanja svijesti zajednice i mladih o važnosti sudjelovanja mladih u procesima donošenja odluka.

U svrhu izrade što kvalitetnijeg dokumenta, Krapinsko-zagorska županija pokrenula je savjetovanje sa zainteresiranom javnošću te poziva sve građane, koji svojim prijedlozima i sugestijama mogu pridonijeti donošenju kvalitetne i provedive strategije, da se odazovu pozivu i uključe u savjetovanje do 11. rujna 2023.

Ovaj strateški dokument strukturirani je skup akcija osmišljenih kako bi se postigli unaprijed definirani ciljevi. Na temelju utvrđenog trenutnog stanja razvoja sektora mladih prepoznata su četiri prioritetna područja razvoja: obrazovanje i mobilnost, rad, zapošljavanje i poduzetništvo, zdravlje i sport te demokratsko građanstvo, ljudska prava i kultura mladih, dok je strateškim okvirom definirano ukupno sedam posebnih ciljeva razvoja mladih u Krapinsko-zagorskoj županiji do 2027. godine.

Svoje prijedloge možete u pisanom obliku poslati na adresu elektroničke pošte: zdravstvo@kzz.hr, ili na adresu Krapinsko-zagorska županija, Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade, Magistratska 1, Krapina, zaključno s danom 11. rujna 2023. godine, a više informacija dostupno je na linku OVDJE.

Vijest preuzeta: https://kzz.hr/novosti/ukljucite-se-u-javno-savjetovanje-u-procesu-donosenja-regionalne-strategije-za-mlade-i-sektor-mladih-kzz-2023-2027/

Donatori

Mreža udruga Zagor je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge