2D programiranje igara

Pozivamo sve mlade na besplatnu trodnevnu interaktivnu radionicu "2D programiranje igara" koje će se održati u prostorima Centra za mlade Krapinsko-zagorske županije (Trg svete Jelene 6, Zabok) i to u terminima:
 - petak 5.4.2024. od 10:00 do 14:00 
 - subotu 6.4.2024. do 9:00 do 13:00
 - subotu 13.4.2024. do 9:00 do 13:00

Polaznici/ce radionica upoznat će se s osnovama razvoja video igara u Unity razvojnom okviru kroz rad na računalu. Nakon završetka radionice sudionici/e će: razumjeti osnovne koncepte Unity razvojnog okvira, kreirati 2D igre, programirati interaktivne elemente i logiku igre pomoću C#, optimizirati igre za različite platforme, testirati i debug-irati svoje projekte.

Za sudjelovanje na radionici nije potrebno predznanje u vidu korištenja Unity programa, no poželjno je poznavanje sintakse C# programskog jezika. 
Polaznici/ce trebaju na radionicu donijeti prijenosno računalo. Za nekolicinu polaznika/ca možemo osigurati prijenosna računala. Prijavom na radionicu potvrđuje se sudjelovanje na svim radionicama. Sudjelovanje na samo jednom terminu održavanja radionice nije moguće.
Radionica je besplatna i namijenjena svima između 15 i 30 godina.
Radionicu vode Filip Budić i Dominik Černjević, studenti  Fakulteta organizacije i informatike Varaždin.
 
Broj sudionika/ca je ograničen, a u slučaju velikog broja prijava pravo prvenstva imaju oni koji su se prijavili prvi i spadaju u kategoriju mladih (15-30 godina starosti).
Trodnevna radionica se provodi u okviru projekta "Mladi su centar". Ovaj projekt provodi se uz financiranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Donatori

Mreža udruga Zagor je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge