PROVEDENI IZBORI U SKLOPU PROJEKTA „UZMI PARE I NAPRAVI NEŠTO ZA MLADE“

U subotu, 24.4.2021. provedeni su prvi izbori u sklopu projekta „Uzmi pare i napravi nešto za mlade“. Glasalo je preko 200 mladih u dobi od 14 do 30 godina, a izbori za ukupno 13 projekata mladih su se provodili u Tuhlju, Krapinskim Toplicama, Svetom Križu Začretju i Zaboku.

U Tuhlju je pobijedio projekt „Budi sexy, a ne špeksi“ čiji je cilj izgraditi streetworkout park u Tuhlju gdje će mladi, ali i ostali zainteresirani moći koristiti sprave za vježbanje na otvorenom.

Mladi iz Krapinskih Toplica izabrali su projekt „SMASH! Toplice“, uređenje pješčanog odbojkaškog igrališta, a projekt uređenja pješčanog  odbojkaškog igrališta– „Live! Love! Volleyball!“ također je pobijedio i u Zaboku.

„Udarcem do gola“ pobjednik je izbora u Svetom Križu Začretju, a u sklopu projekta kupit će se mobilni živi zid i mreže za gol u NK Jedinstvu. Drugoplasirani je bio projekt „Chillax“, uređenje zelene površine gdje bi mladi mogli provoditi slobodno vrijeme uz klupice, javni vrt i roštilj, trećeplasirani je  „Začretski Hollywood kamp“ čiji je cilj bio provođenje aktivnosti na otvorenom uz ljetno kino na otvorenom te četvrtoplasirani „Škola tambure“ gdje bi se u sklopu projekta provela škola tambure i nabavili novi instrumenti za KUD u Svetom Križu Začretju.

Prilikom proglašenja pobjednika prisustvovali su i donositelji odluka koji su čestitali pobjednicima, ali i svima ostalima na sudjelovanju i kreativnim idejama.

Financiranje svih projekata u Svetom Križu Začretju

Po proglašenju pobjednika načelnik Svetog Križa Začretja, Marko Kos poručio je svim okupljenima kako će se kroz proračun osigurati ukupno dodatnih 30.000 kuna, odnosno po 10.000 kuna za ostala 3 projekta kako se bi oni mogli provesti do kraja 2021.

Projekt „Uzmi pare i napravi nešto za mlade“ dio je programa Civic Europe, a provode ga LAG Zagorje-Sutla i Mreža udruga Zagor. Civic Europe je inkubator za lokalno utemeljene građanske inicijative, organizacije i pojedince u Središnjoj, Istočnoj i Južnoj Europi kojeg su uspostavili MitOst i Sofia Platform, financirani od strane Zaklade Mercator. Ukupna vrijednost projekata koji će se financirati u prvom ciklusu projekta je 80.000 kuna, a u drugom i trećem ciklusu slijede radionice i izbori u lipnju u Zagorskim Selima, Pregradi i Kumrovcu te u srpnju u Kraljevcu na Sutli, Desiniću, Humu na Sutli i Klanjcu.

 

Donatori

Mreža udruga Zagor je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge