Aktivnosti na projektu “Veselo, veselo seniori”

Ove smo godine u okviru projekta „Veselo, veselo seniori” sudjelovali na dvije edukacije za stručnjake i stručnjakinje.

Sudjelovali smo u kreiranju Volonterskog programa ali i u mentoriranju osnivanja Volonterskog kluba kojeg čine mladi, stariji, članovi obitelji i stručnjaci/kinje. Kontinuirano sudjelujemo u aktivnostima mentoriranja novo osnovanog volonterskog kluba.

Dana 15. i 16. listopada 2021. godine održali smo edukaciju za volontere volonterskog kluba Gradskog društva Crvenog križa Pregrada. Tijekom dvodnevne edukacije „Volontiram i ja“ volonteri su učili o zakonskom okviru volonterstva u Republici Hrvatskoj, ulozi volontera u zajednici, značaju verbalne i neverbalne komunikacije u radu sa starijim osobama. Upoznati su s pravima i obavezama volontera i organizatora volontiranja kao i s temeljnim načelima volontiranja, dobrobitima i vrijednostima volontiranja što će volonterima uključenim u projekt biti korisno tijekom sudjelovanja u aktivnostima.

Tijekom studenoga, održali smo i drugu edukaciju ali za organizatore volontiranja gdje su sudionici upoznati s izmjenama i dopunama Zakona o volonterstvu, ciklusom menadžmenta volontera, poslovima koordinatora volontera te s načinima vrednovanja i nagrađivanja volontera.

S aktivnostima nastavljamo i u 2022. godini.

Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada, a partneri na projektu su Grad Pregrada, Općina Hum na Sutli, Općina Desinić, Centar za socijalnu skrb Krapina, Lokalna akcijska grupa Zagorje-Sutla i Mreža udruga Zagor. Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Donatori

Mreža udruga Zagor je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge